CASIO, Türkiye Pazarının Potansiyeline ve Geleceğine İnanıyor
Casio, projeksiyon cihazlarındaki pazar payını arttıracak
Casio, eğitim sektöründeki %10’luk pazar payını katlamayı hedefliyor
Geçtiğimiz yıl cirosu yaklaşık 3.4 milyar dolar olan Casio, Türkiye pazarının potansiyeline ve geleceğine inanıyor. Japonya merkezli çok uluslu teknoloji markası Caiso, saat, projeksiyon cihazları, hesap makinesi, elektronik müzik aletleri gibi birçok alandaki ürünlerini global pazarlara sunuyor.
Dünyada lambasız projeksiyon cihazında pazar liderliği bulunan Casio, Laser&LED Hibrit teknolojisi ve daha az bakım gereksinimi ile sektörde çığır açmıştı. Cıvalı lamba olmadan led ve lazer hibrit ışık kaynağı ile görüntü elde eden Casio Projeksiyon Cihazları, çevre ve insan sağlığına duyarlı olması nedeniyle özellikle ülkemizde ve dünya genelinde eğitim sektörü tarafından yoğun talep görüyor.
Projeksiyon ürünlerindeki Türkiye Distribütörü Mobit Bilişim AŞ’yi, 23 - 26 Temmuz tarihleri arasında ziyaret eden Casio Projeksiyon Yurtdışı Satış ve Pazarlama Bölümü Müdür Yardımcısı Akihiro Sampei, farklı bir satış modeli olarak hayata geçirecekleri PPP programı kapsamında İstanbul’daki büyük hacimli bayiler ile de bir araya geldi.
Projeksiyon cihazları satışlarının, %80’i eğitim sektörüne yapılıyor
Türkiye pazarının geleceğine ve potansiyeline inandıklarını anlatan Akihiro Sampei, şunları söyledi:
“Casio, inovasyon odaklı bir dünya markasıdır. Laser&LED Hibrit teknolojisine sahip olan projeksiyon cihazlarımız, çevreye ve insan sağlığına duyarlı olduğu için özellikle eğitim sektöründen yoğun talep alıyoruz. Casio olarak Türkiye pazarında, değerli iş ortağımız Mobit Bilişim ile son 11 yıldır başarılı projelere imza atmaktayız. Projeksiyon cihazı satışlarımızın %80’ni eğitim sektörüne yapıyoruz ve eğitim sektöründe pazarın %10’una sahibiz. Başta eğitim sektörü olmak üzere, kamu ve kurumsal müşterilerdeki pazar payımızı arttıracağız” dedi.
Dünya geneline, Mobit Bilişim gibi iş ortakları ağı ile hizmet veriyor
Casio’nun birçok ilklere imza attığını ve atmaya devam edeceğini ifade eden Akihiro Sampei, şunları kaydetti:
“62 yıllık geçmişi olan şirketimizin, ortalama 11 bin çalışanı bulunuyor ve 2017 yılı ciromuz yaklaşık 3.4 milyar dolar oldu. Dünya genelindeki ülkelerde, Mobit Bilişim’in de aralarında olduğu iş ortağımız gibi, o ülkeden bir iş ortağımız olan firmayla hizmet veriyoruz. Türkiye’deki iş ortağımız Mobit Bilişim ile sürekli bilgi paylaşımı yaparak, birlikte büyüyoruz ve pazarı birlikte geliştiriyoruz. Projeksiyon cihazları alanında başarılı distribütörlerimizden olan Mobit Bilişim ile yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Casio’nun, Cıvaya İlişkin Minamata Sözleşmesi kapsamında çalışmalarına yön verdiğini de açıklayan Akihiro Sampei, civanın insan sağlığı ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini anlatmaya devam ederek, konunun dünya gündeminde yer almasını sürdüreceklerini vurguladı.
Mobit, Casio ile projeksiyon pazarında büyüyen bir trend yakalıyor
Projeksiyon pazarını genel olarak değerlendiren Mobit Bilişim Elektronik ve Kontrol Sistemleri Dış Tic. AŞ. Ürün Yönetimi ve Pazarlama Müdürü Ahmet Sinan Ekinci, şunları söyledi:
“Bu yılın ilk sekiz ayında oldukça dalgalı bir dönem geçirdik. Seçim ve kurlardaki dalgalanmalar, gerçekçi bir değerlendirme yapabilmemizi zorlaştırıyor. Firma olarak, 2017 yılı hedeflerimize yakın performans gösterdiğimizi söyleyebilirim. Kalan dört aylık süreçte, ekonomik stabiliteye bağlı olarak, hedeflerimize ulaşabileceğimizi öngörüyoruz. Genel olarak projeksiyon pazarına baktığımızda, global çapta bir daralmadan söz edilebilir. Fakat, Casio olarak sunduğumuz farklı teknoloji ve sunulan katma değer ile daralan bir pazardan, pazar payımızı artıran bir seyirde devam ediyoruz. Bunda, özellikle LED/LCD Panel Tipi ekranların yaygınlaşması ve maliyetlerinin düşmesi, şirketlerin toplantı salonları tercihlerinde daha büyük salonlar yerine küçük odalar tercih etmeleri de birer etken oldu. Ayrıca eğitim sektörü başta olmak üzere, yoğun projeksiyon kullanıcıları tarafından tercih ediliyoruz. Özetle Mobit olarak, Casio ile projeksiyon pazarında büyüyen bir trend yakalamış durumdayız” şeklinde konuştu.
Editöre ek bilgi:
Minamata Sözleşmesi nedir?
20.’ci yüzyılın ortalarında Japonya’nın Minamata Kenti’nde meydana gelen cıva zehirlenmesiyle cıva ve cıva bileşikleri ile bunlara ait atıklar, küresel kamuoyunun gündemine oturmuştur. Bu sebeple, cıva kaynaklı çevre kirliliğinin küresel ölçekte önlenebilmesine ilişkin çabalara katkı sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) liderliğinde “Cıvaya İlişkin Minamata Sözleşmesi” hazırlanmıştır.
Minamata Sözleşmesi, cıva kullanılan, salınan ya da yayılan ürünler, prosesler ve endüstriler ve bunların cıva içeren atıkları için bazı kontrol ve azaltım tedbirleri içermektedir. Sözleşme kapsamında, ülkelerin 2020 yılına kadar bazı cıva içeren ürünlerin üretim, ithalat ve ihracatını yasaklamaları ve bunlara ilişkin atıklarını etkin bir şekilde bertaraf etmeleri, kullanılan cıva miktarını ve salımlarını azaltmaya yönelik stratejiler oluşturmaları ve büyük endüstriyel tesislerden kaynaklanan emisyonları ve salınımları azaltmak için belirli zamanlar dâhilinde yeni açılacak tesislerde mevcut en iyi teknolojileri kullanmaları ve mevcut tesisler için ise belirli bir plan çerçevesinde emisyonlarını azaltmaları zorunlu hale getirilecektir.